Rólunk

Üdvözöllek Magyarország egyik legjobb Airsoft közösségében!

Korábbi évek egyeztetései alapján 2013. évtől több csapat fúziójaként keletkezett az Egyesület. A közel egy évtizedes barátság a keceli-kiskőrösi Tiger Airsoft és a pirtói-kiskunhalasi-soltvadkerti Hobby-Soldiers között kezdődött, amihez becsatlakozott a Pálmonostorai AS is. A csapatok megőrizték részleges önállóságukat az Egyesület berkei belül, így a korábbi Team kifejezés helyett a Tagozat (szakosztály) kifejezést használjuk. Az egyesület célja, hogy összefogja azokat az airsoft játékosokat, akik számára ez már nem pusztán hobbi, inkább sport. Az Egyesület részt vesz és vállal a Dél-Alföldi Airsoft Közösség rendezvényein és játékainak lebonyolításában.

A DAASE az alábbi csapatokból állt össze:

- Hobby-Soldiers Airsoft Team
- Tiger Airsoft Team
- III. Legion
- Pálmonostora Airsot Team
- Honvéd Gábor Áron Sport Egyesület Airsoft Szakosztály

Az airsoft szó egy (6 vagy 8 mm átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló) gömblövedéket kilövő, „alacsony” energiájú légfegyverekkel játszott hobbi-sport gyűjtőneve.

Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán. A játékok lehetnek ún. végkiállósak vagy visszaállósak, attól függően, mekkora pályán játsszák ezeket, illetve hány fő vesz bennük részt. Továbbá, hogy a játékszervező miként rendelkezik. Cél egy adott feladat teljesítése, ami lehet pl. terület elfoglalása, valamilyen céltárgy megszerzése, fontos személy útvonalon való végigkísérése stb.

A gömblövedékek nem hagynak festéknyomot, így az eltalált játékosnak kell a találatot jeleznie. Az airsoft tehát a résztvevők becsületességén, korrektségén alapszik – inkább komoly hobbi, mint versenysport.