Tudnivalók

Bárki, aki a felsorolt ​​tárgyak egyikét a játékok során hordja, viseli azonnal kizárásra kerül a játékból: lézerek, ütőgránátok, füstbombák, szúró vágó fegyverek, lőfegyver, tudatmódosító szerek (alkoholos italok, kábítószer, stb.)

Az gázüzemű airsoft fegyverek Green Gas vagy CO2 (szén-dioxid) segítségével lövik ki a 6 milliméteres műanyag lövedéket. A minden lövésnél felhúzandó, dugattyús, rugós eszközöket „spring” fegyvereknek hívják. Ezen eszközök legtöbbször az éles pisztolyok, illetve mesterlövész puskák másolatai.

A gázzal üzemelő pisztolyokat GBB vagy GNB-nek hívjuk, aszerint, hogy lövéskor a szán hátrasiklik vagy sem. Ezen fegyverek szintén pisztolyok, illetve mesterlövész fegyverek másolatai.

A harmadik, legelterjedtebb kategória az AEG (vagy AEP), ahol a dugattyút elektromotor húzza fel egy fogaskerék áttételen keresztül. Az AEG típusok a mai öntöltő fegyverek külső másolatai és sorozatot lőnek, ezek alkotják az airsoft hobbi-sport fő vonulatát.

Az Airsoft felszerelés vásárlásakor a védőszemüveg viselése a legfontosabb. A játéktérre való belépéskor minden esetben védőszemüveg viselése szükséges.